Historicky najväčšie koncertné turné Alexandrovcov zavíta na Slovensko

27.10.2011 Celý región

Bratislava 27. októbra (TASR) - Ruský armádny súbor Alexandrovci vystúpi v máji a v júni 2012 na siedmich exkluzívnych koncertoch v rámci ich historicky najväčšieho turné na Slovensku. To má byť podľa oficiálnych informácií posledným vystúpením do roku 2015. TASR informovala Eva Gažová zo spoločnosti Farbyka.

Koncertné turné 120-členného súboru s najlepšími ruskými spevákmi, sólistami, hudobníkmi a špičkovými tanečníkmi spája skvelá choreografia. V máji budúceho roka ju budú môcť slovenskí diváci a fanúšikovia zažiť v Žiline (27.5.), Prešove (29.5.), Brezne (30.5.) a Skalici (31.5.). V júni sa súbor predstaví v Nitre (1.6.) a dvoma koncertmi v Bratislave (2.6.) turné uzavrie.

Repertoár Alexandrovcov netvoria iba ruské národné piesne (Kaťuša, Kalinka), zasahuje do všetkých hudobných žánrov od klasiky, cez džez, rock, operné árie až po modernú hudbu. \"Pre súčasné turné si umelci pripravili osvedčenú klasiku a úplne nové piesne s novými choreografiami,\" dodala.

Exkluzívnym hosťom všetkých koncertov bude česká speváčka Bára Basiková. Spolu s Alexandrovcami sa na Slovensku predstaví jeden z najlepších svetových tenorov Vadim Ananev, známy tiež ako Majster Kalinka.
 

Vyberte región